09:00 - 09:30
|
התכנסות וקפה |
09:30 - 09:45
|
ברכותפרופ' דורון לביא, דיקאן הפקולטה למח"רד"ר סופי כץ, משנה לראש החוג ללימודי מזרח אסיה |
09:45 - 10:30
|
הרצאת פתיחהיו"ר: הלנה גרינשפון, המכללה האקדמית תל-חי והאוניברסיטה העבריתג'ויון רי, אוניברסיטת פנסילבניה, From Disgust to Intimacy: Korean Food and Reinventing Zainichi (Koreans Living in Japan) Masculinity in Japanese Media (lecture in zoom) |
10:30 - 10:40
|
הפסקה |
10:40 - 12:00
|
אוכל באסיה: מהעבר להווה ומשם לכאןיו"ר: גדי ישי, המכללה האקדמית תל-חירותם קובנר, אוניברסיטת חיפה – מדוע למעלה מאלף שנה התנזרו היפנים מבשר ואילו הסינים לא? (הרצאה בזום) ליאורה צרפתי, אוניברסיטת תל אביב – טקסי אבות והאכלת רוחות רעבות בדת העממית בקוריאה (הרצאה בזום) רפי גרוסגליק, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב – גלובליזציה של אוכל סיני בישראל |
12:00 - 12:15
|
הפסקה |
12:15 - 14:00
|
אוכל, זהות ומגדריו"ר : יהל קורלנדר, המכללה האקדמית תל-חי, אוניברסיטת חיפהגדעון אלעזר, אוניברסיטת בר אילן – הדרך הארוכה מגבול הודו-מיאנמר לקרית ארבע: אוכל, זהות וטמיעה בקהילת בני המנשה ניר אביאלי, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב – מגדר ומיניות באוכל הווייטנאמי הלנה גרינשפון, המכללה האקדמית תל-חי והאוניברסיטה העברית – קפה או תה, גבר או אישה? על קפה ומגדר ביפן עודד אבט, המכללה האקדמית תל-חי ואוניברסיטת תל אביב - "טהור ואמיתי" – כשרות (חלאל) וזהות מוסלמית-סינית |
14:00 - 14:30
|
הפסקת צהריים |
14:30 - 15:30
|
מושב מיוחד על פודטק באסיה ובישראליו"ר : עודד אבט, המכללה האקדמית תל-חי ואוניברסיטת תל אביבג'וש סו (חברת GoGrow, סינגפור), אופיר בנימין (המכללה האקדמית תל-חי) ואילנית קבסה (אוניברסיטת תל אביב) על פוד-טק בישראל ובאסיה |
15:45 - 17:15
|
אסתטיקה וייצוגי האוכל בתרבויות אסיהיו"ר: הלנה גרינשפון, המכללה האקדמית תל-חי והאוניברסיטה העבריתעירית פרידמן, הטכניון ומכללת עמק יזרעאל – מימדים של אסתטיקה במטבח היפני סופי כץ, המכללה האקדמית תל-חי – "שיר הלל ליין וסגולתו": משקאות שיכר והתעוררות רוחנית בספרות סין רוני שריג, המכללה האקדמית תל-חי ואוניברסיטת בר אילן – אוכל, זהות, יחסים: נשים סופרות ביפן ו'יום השנה לסלט' |
17:15 - 17:30
|
סיכום ותודות |