תוכנית

Download Program

09:00 - 09:30

התכנסות וקפה

09:30 - 09:45

ברכות

פרופ' דורון לביא, דיקאן הפקולטה למח"ר
ד"ר סופי כץ, משנה לראש החוג ללימודי מזרח אסיה
09:45 - 10:30

הרצאת פתיחה

יו"ר: הלנה גרינשפון, המכללה האקדמית תל-חי והאוניברסיטה העברית
ג'ויון רי, אוניברסיטת פנסילבניה, From Disgust to Intimacy: Korean Food and Reinventing Zainichi (Koreans Living in Japan) Masculinity in Japanese Media (lecture in zoom)

10:30 - 10:40

הפסקה

10:40 - 12:00

אוכל באסיה: מהעבר להווה ומשם לכאן

יו"ר: גדי ישי, המכללה האקדמית תל-חי
רותם קובנר, אוניברסיטת חיפה – מדוע למעלה מאלף שנה התנזרו היפנים מבשר ואילו הסינים לא? (הרצאה בזום)
ליאורה צרפתי, אוניברסיטת תל אביב – טקסי אבות והאכלת רוחות רעבות בדת העממית בקוריאה (הרצאה בזום)
רפי גרוסגליק, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב – גלובליזציה של אוכל סיני בישראל

12:00 - 12:15

הפסקה

12:15 - 14:00

אוכל, זהות ומגדר

יו"ר : יהל קורלנדר, המכללה האקדמית תל-חי, אוניברסיטת חיפה
גדעון אלעזר, אוניברסיטת בר אילן – הדרך הארוכה מגבול הודו-מיאנמר לקרית ארבע: אוכל, זהות וטמיעה בקהילת בני המנשה
ניר אביאלי, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב – מגדר ומיניות באוכל הווייטנאמי
הלנה גרינשפון, המכללה האקדמית תל-חי והאוניברסיטה העברית – קפה או תה, גבר או אישה? על קפה ומגדר ביפן
עודד אבט, המכללה האקדמית תל-חי ואוניברסיטת תל אביב - "טהור ואמיתי" – כשרות (חלאל) וזהות מוסלמית-סינית

14:00 - 14:30

הפסקת צהריים

14:30 - 15:30

מושב מיוחד על פודטק באסיה ובישראל

יו"ר : עודד אבט, המכללה האקדמית תל-חי ואוניברסיטת תל אביב
ג'וש סו (חברת GoGrow, סינגפור), אופיר בנימין (המכללה האקדמית תל-חי) ואילנית קבסה (אוניברסיטת תל אביב) על פוד-טק בישראל ובאסיה

15:45 - 17:15

אסתטיקה וייצוגי האוכל בתרבויות אסיה

יו"ר: הלנה גרינשפון, המכללה האקדמית תל-חי והאוניברסיטה העברית
עירית פרידמן, הטכניון ומכללת עמק יזרעאל – מימדים של אסתטיקה במטבח היפני
סופי כץ, המכללה האקדמית תל-חי – "שיר הלל ליין וסגולתו": משקאות שיכר והתעוררות רוחנית בספרות סין
רוני שריג, המכללה האקדמית תל-חי ואוניברסיטת בר אילן – אוכל, זהות, יחסים: נשים סופרות ביפן ו'יום השנה לסלט'
17:15 - 17:30

סיכום ותודות