האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים מתארחת במכללה האקדמית תל-חי

"תגליות בתל-חי"

המכללה האקדמית תל-חי מארחת בשנית את האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים

בשתי הרצאות מרתקות על תגליות בתחומי הביוכימיה והפסיכולוגיה

האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים תקיים בחודש מרס מפגש שני, פתוח לציבור, במכללה האקדמית תל-חי. המפגש הוא חלק ממיזם ארוך טווח שהחל לפני שנתיים. במיזם זה האקדמיה הלאומית מבקשת להרחיב ולהעצים את קשריה עם הקהל הרחב בפריפריה הגאוגרפית המתעניין בעולמות הידע של מדעי הטבע ומדעי הרוח שחברי האקדמיה פועלים בהם, וכן עם הסגל ועם הסטודנטים של מוסדות ההשכלה הגבוהה באזור.

המפגש יעסוק בתגליות מתחומי הביוכימיה והפסיכולוגיה. יתארחו בו שני מרצים. המרצה הראשון הוא חבר האקדמיה, זוכה פרס נובל פרופ' אברהם הרשקו מהטכניון – מכון טכנולוגי לישראל. פרופ' הרשקו יציג בהרצאתו את מערכת האוביקוויטין לפירוק חלבונים ואת תפקידיה בבריאות ובחולי. חלבוני התאים בגוף החי מתקיימים במצב של תחלופה דינמית אשר כוללת יצירה ופירוק, כאשר לפירוק החלבונים תפקידים חשובים, כגון סילוק חלבונים לא תקינים והפסקת פעולת חלבונים המבצעים תפקידי בקרה. חלבוני התא מסומנים לפירוק באמצעות קישור לאוביקוויטין, חלבון קטן המצוי בכל התאים. בגוף הבריא מערכת האוביקוויטין מבצעת תפקידים בסיסיים, כגון בקרת חלוקת התאים, התגובה החיסונית והתפתחות העובר. פגיעה בפעילות מערכת האוביקוויטין גורמת למחלות כגון סרטן ומחלות הפוגעות במוח. למידע זה חשיבות בפיתוח תרופות לטיפול במחלות אלו.

את ההרצאה השנייה תישא חברת האקדמיה פרופ' נירה ליברמן מאוניברסיטת תל אביב, אשר תקדיש את הרצאתה לתפקידה של ההפשטה ביצירת גשר אל העולמות המרוחקים פסיכולוגית, שנמצאים מעבר ל"אני-כאן-ועכשיו". הפשטה כוללת תהליכים כמו יצירת קטגוריות רחבות, עמדות כלליות וערכים וקביעת חוקים. בהרצאה תבחן פרופ' ליברמן כיצד מרחק פסיכולוגי משפיע על האופן שבו אנשים חושבים, מרגישים, מקבלים החלטות ומתקשרים זה עם זה, בעזרת שאלות כמו למה כשאנחנו מתכננים לארח חברים בעוד שנה אנחנו חושבים על חידוש הקשרים החברתיים, אבל כשהחברים עומדים להגיע מחר אנחנו חושבים על המגבות ועל הניקיון? למה כשאנחנו פונים לאדם שאינו ממש דומה לנו אנחנו משתמשים בשפה כללית? ולמה בכל השפות מסמנים נימוס בצורה דומה? למה שמחה דועכת מהר יותר מגאווה? למה קל לנו להתחייב להתחיל בדיאטה בעוד חודש יותר משקל לנו להתחייב להתחיל בה מחר? ולמה קל לנו לראות את זולתנו שובר דיאטה יותר משקל לנו לראות את עצמנו עושים זאת?

את המפגש יפתח נשיא מכללת תל-חי הנכנס פרופ' אליעזר שלו, ואת הדיון ינחה פרופ' דוד הראל, נשיא האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים.

"לאחר הצלחתו של המפגש הראשון שערכנו בדצמבר האחרון, האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים שמחה לשוב ולהתארח בקמפוס בתל-חי ולהגיש לציבור באזור מקבץ נוסף מפירות מחקריהם של חברי האקדמיה. בכוונתנו לערוך מפגשים דומים בצפון הארץ ובדרומה כדי להביא את ההישגים המדעיים של חברות וחברי האקדמיה לידיעת כלל הציבור", אומר נשיא האקדמיה פרופ' דוד הראל.

לדברי נשיא המכללה האקדמית תל-חי פרופ' שלו, "הפעילות של האקדמיה הלאומית למדעים בתל-חי אינה מובנת מאליה. פעילות זאת היא עוד הוכחה ניצחת לכך שהאקדמיה בישראל בכלל והאקדמיה הלאומית למדעים בפרט אינה יושבת לה במגדל השן, ותרומתה ניכרת בהוראה ובמחקר בכל אתר במדינה. המכללה האקדמית תל-חי היא דוגמה מצוינת למוסד אשר תורם רבות לפיתוח הגליל, ואוניברסיטת מחקר שתקום תמנף מאוד את

הכניסה על בסיס מקום פנוי , ללא תשלם אך בהרשמה מראש

הכניסה בכפוף להצגת תו ירוק או בדיקה שלילית בתוקף בהתאם להנחיות משרד הבריאות