דמיון ללא גבולות - כנס הוקרה לפרופ' מולי להד

מצורפות הקלטות הכנס:

יום חמישי 13/01

הקלטה 1 - לחץ/י כאן

הקלטה 2 - לחץ/י כאן

יום שישי 14/01

לחץ/י כאן


פרופ' מולי להד הינו פסיכולוג רפואי – מדריך, פסיכולוג חינוכי מומחה, ביבליותרפיסט  ודרמה תרפיסט, מייסד המרכז לשעת חירום ולשעבר מנהל השירות הפסיכולוגי בקרית שמונה. פרופ' להד הינו מומחה בעל שם עולמי בנושא התערבות, טיפול במצבי לחץ ושעת חירום עם ילדים, מערכות וקהילות. בשנים 1986-1989 הוא כיהן כראש המסלול לביבליותרפיה באוניברסיטת חיפה ובשנת 1988, הוא ייסד את תכנית ההכשרה הראשונה בדרמה תרפיה בישראל במכללת תל חי וניהל אותה בהמשך, גם כשהיא הפכה לתואר שני בדרמה תרפיה במכללה.

היה מנהל בתוכנית הבינלאומית לדרמה תרפיה בבריטניה, דנמרק, יוון וקפריסין. מחברם של 35 ספרים ומאמרים רבים בנושא התמודדות עם מצבי לחץ, חירום ומשבר וחבר הוועדה המייעצת לטיפול בהפרעה פוסט-טראומטית באגף השיקום של משרד הביטחון. לשעבר חבר קבוע בוועדה המייעצת ל-NATO בנושאי התערבות וטיפול במצבי אסון ויועץ למשרדי ממשלה בנושאי לחץ וחוסן. מטפל, מורה ומדריך לטיפול בהפרעת דחק פוסט-טראומטית.

תרומתו הייחודית לנושא ההיערכות לשעת חירום, הייעוץ והטיפול במצבי לחץ, זיכתה אותו בפרסים ובאותות הוקרה:  פרס הסתדרות הפסיכולוגים ע"ש אילנה בנור, פרס אדלר מטעם אוניברסיטת תל אביב, פרס קרן ספיר, אות הוקרה מאת תנועת הצופים על תרומתו לחברה הישראלית, ואות הוקרה של תנועת ויצו העולמית וארגון הבריאות העולמי (WHO).

בהלימה עם דרכו ורעיונותיו של פרופ' מולי להד, הכנס ישלב בין תחום ההתערבות והטיפול במצבי לחץ ומשבר, לבין תחום הדרמה תרפיה והביבליותרפיה, המדגישים את כוחם של הדמיון, הסיפור והמשחק להקלה על מצוקה ולבניית חוסן. בכנס יוצגו מחקרים ועבודות של שותפים שליוו את פרופ' מולי להד לאורך השנים, כמו גם של תלמידיו לשעבר.

 

 

 

 

הכניסה בכפוף להצגת תו ירוק או בדיקה שלילית בתוקף